Kan chiropractie helpen bij een hernia?

chiropractie hernia

Ben jij op zoek naar chiropractie als hernia behandeling? Een hernia kan veel pijn en ongemak veroorzaken en het kan moeilijk zijn om een goede behandeling te kiezen. Veel mensen vragen zich af of chiropractie kan helpen bij het behandelen van een hernia. In dit blogartikel onderzoeken we wat chiropractie is, hoe het kan helpen bij hernia's en wat je kunt verwachten van een bezoek aan een chiropractor.

Wat is chiropractie?

Chiropraxie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Chiropractoren gebruiken hun handen om manipulaties uit te voeren op de wervelkolom om de structurele integriteit van het lichaam te herstellen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen. Chiropractie is niet alleen bedoeld voor het verlichten van pijn, het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het voorkomen van toekomstige problemen.

Hoe kan chiropractie helpen bij hernia's?

Een hernia ontstaat wanneer een deel van de tussenwervelschijf door een zwakke plek in de vezelige ring drukt, wat kan leiden tot pijn, zwakte en gevoelloosheid. Een chiropractor kan helpen bij het verminderen van de symptomen door de wervelkolom voorzichtig te manipuleren om de druk op de beschadigde schijf te verminderen. Dit kan helpen om de circulatie te verbeteren, de spieren te ontspannen en de mobiliteit te vergroten. In combinatie met andere behandelingen zoals fysiotherapie en oefeningen, kan chiropractie effectief zijn bij het behandelen van hernia's.

Wat kun je verwachten van een bezoek aan een chiropractor?

Tijdens je eerste bezoek aan een chiropractor, zal de chiropractor een uitgebreide medische geschiedenis afnemen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Ze zullen mogelijk ook röntgenfoto's of MRI-scans laten maken om een beter beeld te krijgen van de hernia. Op basis van deze informatie zal de chiropractor een individueel behandelingsplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Dit kan onder meer bestaan uit manipulatieve therapie, massage, oefeningen en voedingssupplementen.

Zijn er risico's verbonden aan chiropractie bij hernia's?

Hoewel chiropractie doorgaans als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele risico's verbonden aan manipulatie van de wervelkolom. Sommige mensen kunnen tijdelijke bijwerkingen ervaren, zoals spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid en hoofdpijn. In zeldzame gevallen kan er een verergering van symptomen optreden na een behandeling. Daarom is het belangrijk om een goed opgeleide en gekwalificeerde chiropractor te vinden.

Samenvattend

Chiropraxie kan een effectieve behandeling zijn voor hernia's, vooral in combinatie met andere behandelingen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit en de algehele gezondheid. Zoek indien mogelijk altijd naar een goed opgeleide en gekwalificeerde chiropractor en raadpleeg altijd je arts voordat je een nieuwe behandeling probeert.

Bron: Chiropractie Centraal

chiropractie als hernia