Manieren om acne te voorkomen

natuurlijke gezichtsverzorging 1

Er zijn allerlei middelen om acne tegen te gaan. Speciale gezichtsverzorging (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging) kan ervoor zorgen dat je acne vermindert of zelfs voorkomt. Acne is eigenlijk een huidaandoening zoals pukkels en komt voornamelijk voor bij jonge mensen in hun tiener jaren. De meest voorkomende oorzaak is een teveel aan testosteron, een hormoon die de productie van vet stimuleert in je lichaam. Dit vet zorgt voor talg wat je poriën blokkeert, tevens door de aanwezigheid van dode huidcellen. Uiteindelijk is acne het vervolg. T och zijn er genoeg dingen die je eraan kan doen waarmee je het in sommige gevallen zelfs kunt voorkomen.

Geneesmiddelen met en zonder recept

Een arts kan je allerlei middelen voorschrijven, afhankelijk van de vorm acne waarvan je last hebt. Allereerst moet je hiervoor naar een dermatoloog gaan die je precies kan vertellen welke vorm acne je hebt. Een arts kan je vervolgens allerlei huidverzorging acne voorschrijven. Meestal zijn dit cremes of lotions. Er zijn genoeg middelen die beloven acne te verhelpen of te voorkomen waarvoor je geen recept van een arts nodig hebt. Het is wel verstandig om hier voorzichtig mee om te gaan, want de bijwerkingen kunnen soms heftig zijn. Het is van belang dat je weet welke soort acne je hebt.

Wat je zelf kan doen

Zelf oefen je ook invloed uit op de aandoening acne, door middel van je dieet en bijvoorbeeld de make up die je gebruikt. Sommige cosmetica producten kunnen namelijk acne stimuleren door de vetten die erin zitten. In veel gevallen is er een label te vinden op producten die geen acne stimuleren of veroorzaken. Daarnaast kan het belangrijk zijn gezond te eten, al is het nooit compleet bewezen dat dit acne kan veroorzaken of verhelpen. Wel zijn er mensen die alleen acne krijgen wanneer ze bepaalde voedingsmiddelen nuttigen. Je kan zelf dus uitzoeken hoe dat bij jouw lichaam zit door bijvoorbeeld een voedingsdagboek bij te houden.