Binnen de wereld van spierverslappers zijn er een aantal middelen te verkrijgen en kunnen de namen als Tramadol, Lorezepam en Diazepam hierbij genoemd worden. Het doel hiervan is dat personen die niet meer op natuurlijke wijze tot rust kunnen komen toch nog zonder eindelijk eens een goed dutje kunnen doen of vermindering van hun angstgevoelens kunnen beleven. Diazepam staat er bekend om dat het ook een probaat middel is voor het verhelpen van epilepsieaanvallen en ook spierkrampen verhelpt.

Opname kan op verschillende manieren gebeuren

Afhankelijk van het doel waarvoor het gebruikt zal worden, kan de opname middels tablet, injectie of klysma plaatsvinden. Opname via een tablet zorgt ervoor dat het effect al na een uur merkbaar is en wordt er voor de overige methodes gekozen indien de persoon in kwestie niet in staat is om het zelf in te nemen of een snelle werking vereist is. Personen die gebruik maken van Diazepam beschrijven het effect als uiterst positief waarbij er gelijk verlichting merkbaar is. Er worden wel wat bijwerkingen gemeld die variëren van een suf gevoel tot geheugenproblemen.

Plotseling stoppen met inname wordt ook niet aangeraden

Nadat de gewenste resultaten zijn bereikt dient de opnam geleidelijk aan verminderd te worden. Gebruikers melden ontwenningsverschijnselen en worden er onder meer misselijkheid, prikkelbaarheid en soms ook spierkrampen ervaren. Afhankelijk van de tijdsduur waarover Diazepam is gebruikt kan de periode voor het afbouwen bepaald worden en in samenspraak met een arts.