Kamperen in het zonnige Kroatië

Wil je gaan kamperen in Kroatië? Dan is Istrië een echte aanrader voor jou. Istrië is een schiereiland van Kroatië gelegen in het noordwesten van het land. Je rijdt al in 14 uur naar het middelpunt van het eiland, de stad Poreč. Je hebt veel keuze in dit gebied. De camping cultuur is hier namelijk erg aanwezig en steeds meer vakantiegangers trekken dan ook naar dit gebied. Voor welke camping Istrië kies jij? Het kan natuurlijk uitmaken of je met kinderen gaat kamperen of gewoon met z’n tweetjes. Heb je geen kinderen dan is het aan te raden niet te kiezen voor een zeer kindvriendelijke camping, je leest hieronder waarom. 

Kindvriendelijke campings in overvloed

In Istrië vind je zeer veel kindvriendelijke campings, ideaal als je met het hele gezin op vakantie gaat. campings met animatie teams, kidsclubs en andere activiteiten voor kinderen vind je hier overal. Dit is natuurlijk ideaal voor ouders die ook eens een paar uur rust willen, maar afschuwelijk voor koppels zonder kinderen. Let bij het uitzoeken van de perfecte camping daarom altijd op details als het aanwezig zijn van een extra kinderzwembad met bijvoorbeeld zelfs glijbanen of het aanwezig zijn van een animatieteam. Sta je tijdens je vakantie niet te wachten op tientallen schreeuwende en spelende kinderen rond het zwembad? Dan zoek je het best even verder.

Kamperen in luxe, glampen

Lijkt het idee van buiten in een tent slapen je wel leuk, maar niet het idee van buiten in een tent slapen? Dan kies je het beste voor een glamping. Glampings zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, grote tenten met aparte slaapkamers en soms zelfs een eigen toilet en douche. Het is kamperen, maar met alle luxe die je thuis ook gewend bent. Ook in Istrië vind je steeds meer glampings, zelfs met eigen privé stranden. Deze glampings zijn vaak niet geschikt voor kinderen of als kinderen zijn toegelaten beschikken deze niet zo snel over een kids club. Glampings zijn dus sneller geschikt voor mensen die zonder kinderen op vakantie gaan.