bril

bril

Het dragen van een bril,voor sommige vervelend en niet mooi en voor andere juist wel. Er zijn zelfs monturen waar normaal glas in zit zodat mensen met goede ogen het montuur kunnen dragen. Voor je voorkeur nu het dragen van een bril is of geen bril, er zijn genoeg opties. Het gebruik van lenzen kan erg makkelijk zijn wanneer je geen bril wilt. Het niet willen van een bril kan vele oorzaken hebben. De meeste mensen zullen lenzen kiezen uit modieuze overwegingen. Maar de bril wordt door sommige mensen als oncomfortabel ervaren. Het beslaan ervan, het vies worden, nat worden bij regen en de hele dag de bril op moeten houden. Gelukkig bestaat in deze moderne tijd de optie om te kiezen. En zijn de lenzen vandaag de dag veel verbeterd. Lenzen kopen kan tegenwoordig gelukkig ook overal.

Waarom lenzen?

Het kiezen voor lenzen kan vele redenen hebben, een van de grootste redenen is voor mensen de modieuze reden. Veel mensen vinden een bril bij zichzelf niet mooi. Het niet dragen van een bril is dus het grootste voordeel. Want buiten modieuze redenen, kan een bril ook als vervelend worden ervaren. Je moet de bril schoonmaken, goed opbergen, voorzichtig mee zijn en sommige mensen voelen de bril zitten. Lenzen zijn makkelijk in en uit te doen. Dit kan binnen enkele seconden gebeurt zijn. Ook het schoonhouden duurt niet lang. Sommige soorten lenzen zullen niet eens schoongemaakt hoeven worden. De lenzen doe je een keer per dag in en uit en je hoeft nergens naar om te kijken. Ze hoeven overdag niet schoongemaakt te worden, en je zal gewoon door de regen kunnen lopen.

Wat voor soort lenzen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten lenzen met elk hun eigen functie. Zachte lenzen passen zich aan, aan de vorm van je oog. De lenzen zijn van een zacht materiaal. Harde lenzen bestaan natuurlijk uit harder materiaal. Ze gaan langer mee. Het is materiaal dat zich aanpast aan de vorm van je oog. Harde lenzen laten geen zuurstof door. En het duurt meestal langer voordat je aan ze gewend bent. Voor lenzen wordt vaak silicone hydrogel of hydrogel gebruikt. Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van silicone hydrogel, deze laat meer zuurstof door. Er zijn ook nog multifocale lenzen, dit zijn handige lenzen die zowel veraf als dichtbij corrigeren. 

Wat is de gebruiksduur van lenzen?

De gebruiksduur van lenzen kan flink verschillen. De lenzen die het langst meegaan zijn de maandlenzen. Deze gaan een maand mee. Omdat de lenzen zolang meegaan zal je ze goed schoon moeten houden, ook moeten ze in de nacht uitgedaan worden. Dit kan met speciale lenzenvloeistof. Na de maandlenzen gaan de weeklenzen het langst mee. Deze zijn makkelijker in onderhoud. Ze hoeven minder intensief schoongehouden te worden en kunnen vaak in de nacht gedragen worden. De lens met de kortste gebruiksduur, is ook de lens met het minste onderhoud. De daglens gaat een dag mee en hoeft niet schoongemaakt te worden. Doordat de lenzen zo kort gebruikt worden zit er minder vuil op de lens. Dit maakt de kans op irritaties klein. Elke soort lens heeft zijn voor en nadelen. Weeg deze goed af en laat je informeren. Zo maak je de beste keuze.