Opbouw van de huid en huidaandoeningen

natuurlijke gezichtsverzorging 14

Producten voor een luxe huidverzorging heb je vast voorbij zien komen. Deze producten hebben meestal een prachtige verpakking en een bedachtzame ontwerp. Om een gezonde huid te behouden en om huidaandoeningen te voorkomen kiezen mensen ervoor om luxe huidverzorgingsproducten aan te schaffen. Merken steken tijd en energie in de formules van de producten om kwaliteit te leveren en huidverzorging meer te maken dan alleen een routine. De huid is vatbaar voor invloeden van buitenaf en kan snel in aanmerking komen met een huidaandoening. Maar hoe is de huid opgebouwd en wat kunnen oorzaken zijn van huidaandoeningen?

Opbouw van de huid

De huid beschermt ons onder anderen tegen externe invloeden. Daarnaast maakt de huid beweging mogelijk, waardoor spieren kunnen buigen en het lichaam kan bewegen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is opgebouwd uit drie lagen. Dit zijn de opperhuid, de lederhuid en het onderhuidse weefsel. De buitenste laag van de huid, zorgt voor een waterdichte barrière en creëert onze huidskleur. In de opperhuid bevinden zich de melanocyten die het pigment melanine produceren. De huidskleur wordt gecreëerd door deze cellen. De lederhuid, onder de opperhuid, bevat taai bindweefsel, haarzakjes en zweetklieren. Het onderhuidse weefsel bestaat uit vet en bindweefsel.

Oorzaken huidaandoeningen

Huidaandoeningen kunnen verschillen van mild tot aan ernstig. Bepaalde huidaandoeningen kunnen genetisch zijn, terwijl andere kunnen worden veroorzaakt door invloeden vanuit de omgeving. Een veel voorkomende huidaandoening is huiduitslag. Daarnaast is acne een vaak voorkomend door haarzakjes verstopt raken en dit leidt vervolgens tot de vorming van talg, bacteriën en dode huidcellen in de poriën. Elke soort huidaandoening kan door verschillende redenen worden veroorzaakt. Meestal zijn gevangen bacteriën gevangen in de poriën of haarzakjes gebruikelijk voor het ontstaan van een huidaandoening. Daarnaast kan een schimmel of parasieten die op de huid leven ook zorgen voor een huidaandoening. Ook kunnen bepaalde medicijnen zorgen voor het ontstaan van huidaandoeningen. Een luxe huidverzorging kan bepaalde huidaandoeningen behandelen.